Siegfried en de draak

Op de top van een berg boven het dorpje Koningswinter woonde een verschrikkelijke draak. Hij at alles op wat hij tegenkwam.

siegfriedendedraak

De draak zei: als jullie willen dat ik jullie dorp niet opeet moeten jullie elk jaar een lekker jong mals meisje aan mij geven.
Dus deden ze dat elk jaar.
Op een dag kwam er een dappere ridder, die heette Siegfried en hij zag dat 6 mannen een meisje gevangen genomen hadden. Siegfried vroeg: wat gaan jullie doen met dat meisje?

siegfriedendedraak4

 

De 6 mannen antwoordden:  wij brengen dit meisje naar de draak, anders eet de draak ons dorp op. Siegfried had medelijden( hij is immers verliefd). Uitgeput kwam hij op de top van de berg aan. Toen zag hij de  draak en begon ermee te vechten. Maar het was niet eerlijk, want de draak was sterker. Siegfried viel elke keer. Toen zag Siegfried een boomstam.

siegfriedendedraak2
Hij pakte hem en gooide die in de mond  van de draak. De draak moest zijn nek strekken en Siegfried profiteerde ervan om zijn zwaard in de nek van de draak te steken. Toen waren de 6 mannen aangekomen. Siegfried rolde zich in de plas bloed. Plots werd hij zo sterk dat je hem geen pijn meer kon doen behalve op een plekje waar er geen bloed was op gekomen .

siegfriedendedraak3

Het meisje werd ook verliefd en ze trouwden en leefden nog lang en gelukkig!

 

Van Julien en Max

 

 

 

Geef een reactie